Projecció i debat sobre Temps d’écoute

tempsdecute

És l’últim documental de l’ONG Farmamundi, dirigida per Pol Penas, que es podrà veure a l’Espai Funatic de Lleida l’11 de març a les 12:00 h, desprès de la seva estrena a Barcelona el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. Reflexa la lluita de les dones congoleses per accedir a la sanitat a la República Democràtica del Congo, que segons les Nacions Unides, és el pitjor lloc per néixer dona.

Explica l’experiència de 5 dones que han patit violència sexual i/o que són seropositives i les seves dificultats, pel fet de ser dones, per accedir als serveis sanitaris i als medicaments. Parla, també, com la violència sexual contra les dones es fa servir com a arma de guerra en aquesta zona tan rica en recursos minerals. El fil conductor és l’experiència de més de 10 anys de l’associació Femmes Engagées pour la Promotion de la Santé Integrale (FEPSI) dedicada a l’atenció mèdica, psicològica, jurídica i socioeconòmica de víctimes de violència sexual, persones seropositives i desplaçades de guerra.

El documental, de 38 minuts de durada, presenta la visió congolesa i polifònica de la temàtica, aportant la perspectiva d’activistes, persones afectades, autoritats locals, persones acadèmiques expertes en gènere i periodistes de la regió.

En la projecció es comptarà amb la presentació a càrrec de:

– Laia Pibernat, Màster en Antropologia Mèdica i Salut Internacional i coordinadora del projecte a Farmamundi.

En el debat es comptarà amb la presència de:

– Pol Penas, director de la pel·lícula;

– Serena Brigidi, doctora en antropologia per la Universitat Rovira i Virgili, professora d’antropologia de la salut als estudis d’Infermeria de la Universitat de Vic, coordinadora de “Cultura, Salut i Cinema” de la Universitat de Vic.

La sessió és gratuïta i està organitzada pel col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida i el Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s