Nou vocabulari MeSH 2016

meshhead

Pubmed és una base de dades de referències bibliogràfiques d’articles d’investigació biomèdica, ofert per la Biblioteca Nacional de Medicina dels Estats Units

Com cada any, el passat mes de desembre Pubmed va publicar el llistat de nous termes incorporats a la base de dades, dins el seu llenguatge controlat MeSH (Medical Subject Headings), pel 2016. S’hi han afegit 438 descriptors nous, a més d’altres canvis que podeu consultar al seu web.

Però donat que en l’actualitat mundial ha pres molta importància el virus del Zika, des d’aquest gener, s’han vist empesos a incorporar-lo dins del seu vocabulari MeSH. I hi ha inclòs dos descriptors:

 

Pubmed, en cada article inclou uns 10-12 termes o descriptors MeSH, dels quals 2-4 reflecteixen el tema principal. Les cerques en Pubmed amb els termes MeSH recuperen els articles més rellevants, però cal tenir en compte que no ho recupera tot. Quan s’incorpora un terme nou, vol dir que a partir d’aquest moment ja es pot utilitzar per assignar-lo als articles. O sigui que els articles d’aquest tema entrats anteriorment, no portaran aquest terme. I en els articles més nous, donat que encara no se’ls hi ha assignat les matèries, tampoc. Però en aquest cas, amb els articles anteriors sobre aquesta temàtica faran una excepció i inclouran la matèria.

Ara mateix si es volgués fer una cerca més exhaustiva caldria buscar el terme Zika en el títol o resum. Ja que al ser una matèria molt nova, la majoria dels articles, ja siguin nous o antics, encara no la tenen assignada.

Podeu consultar la llista sencera dels nous termes en aquest enllaç.

Si esteu interessats en aprofundir en l’ús de Pubmed o MeSH, podeu sol·licitar-nos una sessió de formació, o podeu apuntar-vos a qualsevol de les sessions que tenim programades.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s