Creació d’equips líders en I+D+i en Tecnologies per a la salut

 

iberusUdL2016
Foto: Unizar

El passat 21 de gener de 2016 es va signar a la Universitat de Saragossa un conveni entre Campus Iberus i Santander Universidades per impulsar la creació d’equips interuniversitaris líders en R+D+i en l’àmbit de les tecnologies per a la salut, en la que va assistir el nostre rector, Roberto Fernández.

Campus Iberus és el Campus de Excel·lència Internacional de la Vall de l’Ebre i està format per les universitats de Saragossa, Lleida, La Rioja i la Pública de Navarra. I compta, entre altres, dins els seus àmbits d’especialització, el de la Tecnologia per a la salut del ciutadà.

Aquest àmbit és important ja que l’ús de la tecnologia està canviant la pràctica clínica i assistencial, i la recerca biomèdica. Per tal de fer front a aquesta nova realitat cal comptar amb l’interacció continua entre diferents especialistes com metges, cirurgians, biòlegs,  bioquímics, enginyers i científics, així com en la seva formació. Això permetrà avançar en la qualitat de vida dels ciutadans i una reducció dels costs sanitaris, gràcies a l’increment de la prevenció, a l’assistència remota i a l’avenç dels moderns sistemes de diagnòstic i cirurgia basats en l’imatge i en teràpies avançades i farmacologia d’última generació.

L’objectiu del conveni és aconseguir liderar projectes de R+D+i nacionals i europeus, per poder concórrer a fons del programa Horitzó 2020, desenvolupar accions d’innovació amb empreses i elaborar un pla d’acció per a millorar la innovació en el sector de les tecnologies en la salut i posar en marxa consorcis formats per investigadors de les universitats Iberus, junt amb altres centres d’investigació i empreses.

Cal destacar l’aposta del consorci Campus Iberus en l’àmbit de la salut, en el que dues de les seves universitats: Universitat de Lleida i Universitat de Saragossa, han rebut l’acreditació del Instituto de Salud Carlos III.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s