Guía Española para el Manejo del Asma – GEMA 4.0

GEMA_4.0_2015_2

En motiu del Dia Mundial de l’Asma d’aquest any s’ha actualitzat la Guía Española para el Manejo del Asma – GEMA 4.0, que com indica el propi títol és la quarta edició. Es tracta d’una guia de pràctica clínica, independent i consensuada entre el major nombre possible d’experts provinents de diverses societats científiques espanyoles implicades amb l’assistència en la malaltia. Hi ha el projecte de crear altres productes GEMA: GEMA de Bolsillo, GEMA de Pacientes, GEMA Educadores, Indicadores de Calidad Asistencial del Asma, etc., i que aniran completant la “família” de la GEMA. Mentrestant la GEMA dirigida a professionals ja es pot consultar en accés obert dins la xarxa.

Actualitza l’edició anterior, que ja comptava amb sis anys, donat que han sorgit aspectes nous, tant conceptuals com terapèutics. I mantenen el seu format, donat que va tenir molt èxit, és a dir, redacció clara i breu, catalogació senzilla de l’evidència, proposta de recomanacions robustes/febles i profusió d’algoritmes i taules.

Això fa que aquesta nova edició sigui una actualització de l’estat del coneixement sobre la malaltia basada en proves científiques publicades en revistes de prestigi i, a més, incorpora tres capítols nous (7. Asma y EPOC; 8: Asma grave no controlada; y 10: Plan de difusión y de implementación), donada la rellevància que han adquirit en aquests últims anys.

A més d’aquesta Guia podreu trobar molta més bibliografia relacionada amb el tema dins el Servei de Biblioteca i Documentació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s