L’Hospital Santa Maria esdevé universitari

Descoberta de la placa. Foto: GSS
Descoberta de la placa. Foto: GSS

Des del passat 15 juny de 2015 ja es pot parlar de l’Hospital Universitari Santa Maria perquè ja compleix els requisits per ser-ho, segons consta en la Resolució del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Així es suma al seu antecessor l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, que ja compta amb aquesta condició des del 1995.

Aquesta resolució va fer que el passat 9 de juliol, els màxims representants de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida i Alt Pirineu i Aran, Jaume Capdevila, i dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré, descobrissin dues plaques, una a la façana i l’altra a l’entrada de l’hospital.

Aquesta condició permetrà als seus professionals sanitaris, també ser docents titulars a la UdL sense haver de deixar de fer assistència, ja que podran optar a places conjuntes assistencials i docents, com ara passa amb els professionals de l’Arnau, tant de medicina com d’infermeria.

També suposarà pels estudiants de la Facultat de Medicina, Infermeria i Fisioteràpia i Educació, Psicologia i Treball Social, que puguin fer les pràctiques internes, ja que fins ara eren externes. I afegeix l’especialitat de Salut Mental, que no es troba a l’Arnau.

Però els grans beneficiaris seran la ciutadania, que veurà com millora la qualitat assistencial notablement.

En les properes setmanes es reunirà la Comissió Mixta UdL-GSS composta per 18 membres i que te la missió d’interpretar i vetllar per l’observança dels compromisos contrets entre ambdues parts.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s