Humor terapèutic

nonperfect.com
nonperfect.com

Els estudis mèdics confirmen els beneficis del sentit de l’humor, i concretament del riure, per a la salut mental i física. Els experts coincideixen a reclamar la pràctica del bon humor i de la rialla per al cos i per a la ment, però també per a millorar les relacions humanes i per afrontar amb més coratge les situacions difícils. L’humor té propietats curatives.

Dins del àmbit de la salut es reclama més protagonisme pel riure en el tracte amb els malalts, no només per afavorir les relacions humanes sinó perquè el riure és bo per a la salut, fins el punt que pot accelerar els processos de curació. Riure ajuda a pensar de manera racional, proporciona sentiments positius d’alegria i de goig, i facilita l’ús de nous elements per afrontar els problemes.  Es sap que el sol fet de riure, ni que sigui forçadament, contribueix al nostre benestar. Cal intentar-ho. La bona cara no resoldrà la situació, però serà una eina de valor incalculable per afrontar-la.

L’humor, a més de ser un gran plaer, constitueix un bàlsam per tractar l’estrès de la vida diària. El riure estimula els aparells circulatori i respiratori, reactiva el sistema nerviós simpàtic, que actua contra situacions d’ansietat, i fa els processos digestius més pausats i saludables. Els especialistes asseguren que, després de riure, la pressió arterial disminueix, la digestió millora i la tensió muscular disminueix. I riure fins a plorar (morir-se de riure), encara és millor, les llàgrimes ens alliberen de toxines, esteroides i hormones.

Així doncs, les propietats miraculoses del riure són, segons publica la revista Muy interesante:

-Aprima. Riure durant 15 minuts al dia ajuda a perdre pes, ja que fa que el cor bategui més ràpid, i que treballin una sèrie de músculs que fa que es consumeixi més energia

-Provoca sensació de felicitat.

-Combat l’insomni.

-Alleuja el dolor.

-Ajuda contra els problemes cardiovasculars.

-Millora la pell.

-Redueix l’estrès.

-Ajuda a prevenir les contractures.

Com deia Erasme de Rotterdam (Filòsof, filòleg i teòleg holandès 1466-1536) “Riure-se’n de tot és propi de ximples, però no riure-se’n de res és d’estúpids.”

Podeu trobar bibliografia específica dins la biblioteca.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s