13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell

www.pequepolis.com
http://www.pequepolis.com

El passat 13 de juny es va celebrar el Dia Europeu de la Prevenció del Càncer del Pell, sota el lema “No ho deixis, un retard et porta a una sortida anticipada”, amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la importància del diagnòstic precoç, la prevenció i el tractament de pell. Segons la AEDV (Academia Española de Dermatología y Venerología), el càncer de pell és el tumor més freqüent en el cos humà amb una mortalitat de 8-10 casos per cada 100.000 habitants.

Any darrera any, des del 1999, la campanya europea Euromelanoma emet missatges destacant la importància d’una fotoprotecció adequada, l’autoexploració i la visita periòdica al dermatòleg. Aquesta iniciativa sorgida a Bèlgica a l’any 1999, compta avui dia amb 28 països implicats del Centre i de l’Est del Continent Europeu.

L’American Cancer Society publica una guia detallada sobre el càncer de pell tipus melanoma i dóna a conèixer els senyals d’advertiment del melanoma:

  • S’ha d’observar s’hi hi ha asimetria i si es té una piga amb les vores poc definides o irregulars.
  • Els canvis de color d’una piga també són importants. Cal observar l’enfosquiment, l’extensió de color, pèrdua de color o l’aparició de diferents colors com el blau, vermell, blanc, rosat, lila o gris.
  • Cal tenir en compte la mida. Una piga més gran de 6 mil·límetres de diàmetre (aproximadament de la mida de la goma d’esborrar d’un llapis)
  • Una piga que està elevada per sobre de la pell i amb una superfície irregular.

Essent aquest un país amb molt sol i turistes i espontanis rojos com a crancs cada estiu, no estaria pas malament començar a llegir aquest netvibes, preparat pel grup del blog de Días mundiales de, on es pot trobar el mapa que la AEMET distribueix sobre els riscos de la exposició a la radiació ultraviolada, bibliografies, històries, notícies, llibres, evidències, apps, cerques bibliogràfiques, definicions, vídeos, estadístiques, informació per a pacients…  i tot un seguit de recursos que ens recorden que, encara que el sol surti per Antequera, no estaria de més una gorra, unes ulleres de sol i un bon barret clàssic d’ales o un panamà.

I si encara no en teniu prou, podeu ampliar la informació amb la bibliografia que trobareu a la biblioteca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s