VIa Jornada d’Actualització Diagnòstica i Terapèutica en Fibromiàlgia, Síndrome de la Fatiga Crònica, Síndrome de la Sensibilitat Química Múltiple

Són tres malalties emergents i cròniques, la Fibromiàlgia (FM), el Síndrome de la Fatiga Crònica/Encefalomielitis Miàlgica (SFC-EM) i la Sensibilitat Química Múltiple (SQM), de la família dels Síndromes de Sensibilitat Central (SSC), són poc conegudes i no tenen cura. Poden desenvolupar-se per sí soles o pot ser que un malalt en desenvolupi dues o, fins i tot, les tres.

La Fibromiàlgia és una malaltia que es caracteritza pel dolor crònic, intens i generalitzat de músculs i tendons, acompanyat de debilitat i que pot ser incapacitant.

La Síndrome de Fatiga Crònica es caracteritza per un cansament extrem, que s’acompanya de trastorns neurològics, neuromusculars, neuroendocrins i immunològics.

La Sensibilitat Química Múltiple és una reacció extrema adversa de l’organisme a nivells ambientals de químics tòxics trobats en l’aire, aigua i aliments.

Comporten desajusts bioquímics que desencadenen alteracions com hipòxia cel·lular, excés de radicals lliures, disfuncions mitocondrials, excés d’òxid nítric, inhabilitat per processar tòxics, hipoimmunitat…

El proper 20 de març tindrà lloc la VIa Jornada d’Actualització Diagnòstica i Terapèutica en Fibromiàlgia, Síndrome de la fatiga crònica, Síndrome de la sensibilitat química múltiple organitzada per la Unitat de Fibromiàlgia i Síndrome de la Fatiga Crònica, a l’Aula Magna del Campus de Ciències de la Salut de la Universitat de Lleida, on compartiran experiències i coneixements dins d’aquest àmbit de cara a donar una atenció sanitària de més qualitat.

Si en voleu saber més podeu venir a la biblioteca i veure la nostra bibliografia:

https://cataleg.udl.cat/search*cat/X?SEARCH=fibromialgia    VI_Jornada_Fibromialgia(1)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s