Medicina i Còmics

gmDes de sempre, les ciències de la salut i la medicina en particular han tingut una relació especial amb les humanitats i l’art. Des d’un punt de vista més proper podem veure aquesta relació en els murals al fresc de la sala d’estudis de la Facultat de Medicina, encomanats a Josep Minguell en motiu del 700 aniversari de la fundació de la UdL.

Dins d’aquesta relació trobem projectes com Graphic Medicine, una web projectada per Ian Williams, un metge galés que ha complementat la seva carrera amb estudis en humanitats.

 

 

En aquesta web hi podrem trobar recomanacions, crítiques de còmics i novel·les gràfiques on es tracten temes com el d’educació per la salut, supervivència davant de l’enfermetat o herois i antiherois que es camuflen amb les bates blanques. Tots aquests temes es recullen mitjançant posts, podcasts, reculls d’articles i les webs dedicades a les conferències internacionals Comics and Medicine Conferences. La última, From Private Life to Public Health, es celebra del 26 al 28 de juny de 2014 a Baltimore.

Podeu seguir a l’autor d’aquesta web a través de twitter en els comptes @TheBadDr i @GraphicMedicine

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s