Alfabetització en la Salut

El dia 30 d’abril es va presentar el llibre “Alfabetización en Salud: de la Información a la Acción

L’alfabetització en la salut, és el procés d’adquisició de coneixements i habilitats necessàries per tal que els ciutadans puguin prendre decisions sobre la seva salut de manera lliure i informada. Segons el que s’exposa en el llibre millorar la cultura de la salut en una població implica molt més que la transmissió d’informació, és ajudar a les persones a desenvolupar la confiança i coniexements necessaris per tal que prenguin decisions adequades, per tant es requereixen models personalitzats de comunicació on els missatges, llenguatges i canals siguin els més adequats a les característiques de cada individu.

Els 47 autors que han participat en aquest projecte, han recopilat la informació disponible per tal de presentar-la conjuntament i oferir-la de manera lliure. De la mateixa manera, l’enfocament de les diferents àrees de provinença dels autors, han fet possible abordar el tema des de diferents aspectes i sensibilitats, tractant temes com la informació, la comunicació (tipus, canals, actors), codis catalitzadors, barreres, etc.

Segons el coordinador de l’obra, el Dr. Ignacio Basagoiti (@jbasago), és una evidència que la adherència al tractament, la comprensió de la informació rebuda i l’adquisició d’habilitats en l’autocuidatge es tradueixen en una millora de la qualitat de vida, millora clínica i en la disminució de les necessitats d’hospitalització.

Podeu descarregar-vos el llibre de manera lliure a través del següent enllaç: http://www.salupedia.org/alfabetizacion/

Font:
Garcia-Puente M. Se presenta el libro “Alfabetización en Salud. De la información a la acción” [Internet]. Biblioteca Médica Virtual; 2013 [citat 2 mai 2014]. Disponible a: http://bibliovirtual.wordpress.com/2014/04/30/se-presenta-el-libro-alfabetizacion-en-salud-de-la-informacion-a-la-accion/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s